Alle historiene

Hils på Fulan

Kina Vang i Valdres

Hils på Fulan

Kina Vang i Valdres

Alle slo ring om Fulan

Da Fulan kom til Norge for 13 år siden, møtte hun Alireza. Først ble hun forelsket, så ble hun gravid. Nå er Dorna blitt 12 år og en populær jente i klassen. Men ingen vet om hun har fremtid i Norge.

Allerede for 10 år siden, da hun var bare to år gammel, fikk den lille familien avslag på søknaden om opphold i Norge – og beskjed  om å forlate Norge innen 2. juli 2014. Men Fulan er fra Kina og Alireza er fra Iran. Å gjøre som myndighetene krever, vil splitte dem fra hverandre.

Hele Vang i Valdres slo ring om familien. De protesterte og samlet inn penger for å betale for advokat og rettssak.

Og i fjor, 12 år etter at hun kom til Norge, fikk de midlertidig opphold i Norge.

– Da startet jeg et lite gatekjøkken med kinesisk mat. Nå går det ganske bra, for veldig mange bestiller mat hos meg. De er travle og har ikke tid til å lage mat hjemme, vet du.

Nå venter den lille familien på det endelige svaret. Mennesker de ikke kjenner skal avgjøre om Dorma får bli hos vennene i Valdres eller om hun må flytte. Enten til Iran med pappa eller til Kina med mamma.

Eller til et annet land med dem begge, som flyktning.

– Jeg sier til datteren min at hun er født i Norge, men at hun er halvt kinesisk og halvt iransk. Men hun sier alltid: «Nei mamma, jeg er ikke kinesisk og jeg er ikke iransk»

– Hun sier «Jeg er norsk».