Alle historiene

Hils på Shero og Midiya

Kobane i Syria Hå i Norge

Hils på Shero og Midiya

Kobane i Syria Hå i Norge

Sangen som erobret henne

– Jeg studerte ved et musikkinstitutt i Aleppo. Men så kom krigen. Jeg ble aldri ferdig utdannet. Det var så leit, for jeg har alltid drømt om å være artist. Broren min og jeg begynte å øve da jeg var 10 år gammel.

Jeg likte Metallica. Det beste låten er «Nothing else matters». Men i midtøsten hører folk på litt annerledes musikk, så vi laget kurdiske rockesanger. Etter noen år hadde jeg 7-8 låter.

– Den viktigste sangen heter «Kazi zera min». Det betyr «gullhår» på kurdisk. Jeg lagde den i en fredfull tid da alt var annerledes. Første gang jeg fremførte den var en vinterkveld for 10 år siden. Det regnet masse, men det var varmt inne. Jeg laget middag for Midiya og tok frem gitaren. Etterpå fortalte jeg at sangen handlet om henne. Jeg tror hun ble glad, for vi giftet oss ikke lenge etterpå.

– Det kvelden var en av de beste i livet mitt. Men jeg er ennå ikke ferdig utdannet. Og sangene mine er ennå ikke et album. Jeg vil at barna mine, de heter Givara og Dilenshin, skal være stolte av at jeg er en ordentlig artist.

– Også vil jeg lage en låt på norsk.